حرف ف در حالت جدا به دو شکل نوشته می شود :
قسمت ابتدا به حالت کاملا چرخشی و به اندازه ارتفاع یک نقطه و قسمت دوم که کاملا حرف ب به حساب می آید و همان تکنیک هایی که برای حرف ب در درس اول گفته شد در این قسمت نیز برای حرف ف نیز اجرا میشود و به شکل حرف ب نوشته می شود.
حرف ف در روی خط کرسی اجرا شده و کل طول این حرف تعداد 5 نقطه می باشد و به میزان نیم نقطه از ابتدای شروع حرکت ب از روی خط تعادل (کرسی)فاصله دارد .
حرف ف در وسط کلمات یک ساختار ثابت دارد و می توانید در تمام کلمات استفاده کنید.دقت کنید که حرف ف در اول و وسط کلمات ساختار مشابه نسبت به هم دارند.نوع نوشتن حرف ف در وسط کلمات با سه حرکت نوشته میشود:
حرکت اول بصورت یک شیب ملایم ، حرکت دوم یک چرخش به سمت راست است و شکل داخل حرف ف که بصورت بیضی است باید خالی باشد و نباید پر باشد.
حرف ر که اندازه آن دو نقطه و جایگاه آن روی خط کرسی و با ارتقاع دو نقطه از بالای خط کرسی و بصورت مایل با دو انحناء که اندازه هر انحناء یک نقطه و نوک انتهایی حرف ر با خط کرسی برخورد می کند.توجه داشته باشید که فقط نوک انتهایی حرف ر باخط کرسی برخورد کند و زیر حرف ر کاملا خالی می باشد به شرط آنکه حرف ر بصورت مجزا باشد.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می فرمایید و با توجه به توضیحات مربوط به حرف ر مجزا ،در این نوع تحریر زیر انتهای حرف ر در روی خط کرسی پر می باشد و تنها تفاوت بین حالت اول و دوم همین پر یا خالی بودن انتهای حرف ر در دروی خط کرسی است و اتدازه حرف ر تغییر نمی کند.